Afgezette premier Sint-Maarten weigert op te stappen

De afgezette premier van Sint-Maarten, William Marlin, weigert stug om op te stappen. De Rijksministerraad wil Marlin vzo snel mogelijk weg hebben. De gouverneur van het eiland heeft een aanwijzing gekregen om hem te ontslaan meldt de NOS.

Zolang Marlin nog niet is vertrokken, is het uitbetalen van het Nederlandse hulpgeld opgeschort. Er is een Nederlands fonds met 550 miljoen euro voor de wederopbouw van het door de orkaan Irma getroffen eiland.

Marlin werd begin november door het parlement van Sint-Maarten weggestuurd, maar heeft daar tot nu toe geen gehoor aan gegeven. Aanleiding voor een aantal moties van wantrouwen was dat Marlin niet akkoord wilde gaan met de voorwaarden die Nederland stelde bij het verlenen van noodhulp.

Volgens Staatssecretaris Knops voor Koninkrijksrelaties schendt Marlin een basisregel van het staatsrecht door te blijven zitten, terwijl hij geen vertrouwen meer geniet van het parlement. “Dat is buitengewoon ernstig.” Hij vindt dat de politicus zijn eigen belangen boven die van de bevolking van Sint-Maarten stelt.(Bron/Lees verder: NOS)

UPDATE:
De weggestemde premier Marlin van Sint-Maarten heeft tijdens een persconferentie alsnog zijn ontslag aangekondigd.

Related Posts

Add Comment