Medici: acute stresssyndroom bestaat niet

In de zaak van Mitch Henriquez hebben deskundigen tijdens de rechtszaak geoordeeld dat de door de agenten gehanteerde nekklem niet de doodsoorzaak is, maar dat Henriquez is overleden aan een acuut stress-syndroom. Die opvatting wekt bij medici grote verwondering. In het radio programma Argos kwam er afgelopen weekend nieuwe informatie naar voren die een ander licht werpt op de zaak Henriquez: 4 medici geven aan dat het acuut stresssyndroom waar Henriquez aan zou zijn overleden niet bestaat!

Drie specialisten en de cardioloog die Mitch Henriquez hebben behandeld zeggen dat het acute stresssyndroom waar de 42-jarige Mitch Henriquez volgens twee deskundigen aan is overleden, niet bestaat. Volgens de medici bestaat het acute stresssyndroom ook helemaal niet als ziekte en kan iemand er dus niet aan overlijden.

Een van hen, cardioloog-intensivist Rémon Baak, behandelde Henriquez in het Haga-ziekenhuis in Den Haag en zegt dat Henriquez is overleden door zuurstoftekort. “Dat was veroorzaakt door de nekklem.” De andere drie zijn allen hoogleraren te weten Professor Armand Girbes van het VU Medisch Centrum, professor Jan Bakker van de New York University en professor Diederik Gommers van het Erasmus MC.

Bakker kreeg van de nabestaanden toestemming om het rapport over de dood van Henriquez te lezen. “Je legt iemand een nekklem aan, gaat bovenop zijn borstkas zitten, drukt z’n buik op de grond en achteraf heeft die persoon allemaal bloeduitstortingen en breuken in het kraakbeen van de hals, en dat alles leidt tot de exotische diagnose van acuut stresssyndroom. Dat is een heel merkwaardige gedachtegang”, aldus Bakker tegenover Argos.

Related Posts

Add Comment