Voorwaardelijke straf voor agenten in zaak Henriquez

Twee agenten die betrokken waren bij de aanhouding van Mitch Henriquez hebben zich volgens de rechtbank Den Haag schuldig gemaakt aan mishandeling met de dood tot gevolg. Met de nekklem hebben ze waarschijnlijk de dood van Henriquez veroorzaakt. Ze zijn veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. Ze hoeven dus niet de cel in, mits ze een jaar lang geen strafbaar feit plegen.

De ene agent hield Henriquez minstens 72 seconden in een nekklem. De andere agent sloeg hem tegelijkertijd in het gezicht en wreef pepperspray in zijn ogen. De handelingen van beiden waren in gelijke mate onrechtmatig, oordeelt de rechter, die ook opmerkte dat ze hierbij samenwerkten en zich van elkaars handelingen bewust waren.

Het vonnis werd vandaag uitgesproken in de extra beveiligde rechtbank bij Schiphol. De agenten en nabestaanden van Mitch Henriquez waren daarbij aanwezig.

Related Posts

Add Comment