Venezuela sluit grens met ABC-eilanden

De Venezolaanse president Maduro heeft de grens tussen zijn land en Aruba, Bonaire en Curaçao voor 72 uur gesloten. Dat meldt de NOS. Volgens de omroep gaan de komende drie dagen geen schepen en vliegtuigen naar de drie eilanden.

Maduro zou dit gedaan hebben omat smokkelaars goud, ertsen, diamanten en voedsel uit Venezuela wegsluizen naar de eilanden. Curaçao zou verzoeken van Maduro om hier iets aan te doen, hebben genegeerd.

Twee weken geleden zei Maduro al te overwegen de handel met Aruba, Bonaire en Curaçao stop te zetten. Hij houdt de Nederlandse eilanden verantwoordelijk voor de lange rijen voor winkels in Venezuela. (Bron/Lees verder op NOS.nl)

UPDATE 12/1:
Venezuela houdt de grens met Aruba, Curaçao en Bonaire nog zeker drie dagen dicht. Dat is in Venezuela bekendgemaakt. Het overleg vanmiddag van premier Croes van Aruba en twee ministers van Curaçao met een delegatie uit Venezuela gaat vooralsnog gewoon door.

Photo credit: http://www.presidencia.gob.ec/ ARRIBO DEL MANDATARIO DE VENEZUELA, NICOLÁS MADURO, 04 DICIEMBRE 2014. via photopin (license)

Related Posts

Add Comment