Kredietbeoordelaar negatiever over kredietwaardigheid Curaçao

Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) is negatiever geworden over de vooruitzichten voor de kredietwaardigheid van Curaçao. Het ratingbureau vindt dat de economische en budgettaire onzekerheid in het Caribische land binnen het Koninkrijk der Nederlanden is toegenomen.

Onder meer de economische groei in Curaçao valt de rekenmeesters van S&P tegen. Ook de toekomst van de grote olieraffinaderij op het Curaçaose schiereiland Isla speelt een rol. Het ratingbureau is wel tevreden over het in hun ogen stabiele en democratische politieke systeem van de eilandstaat.

Curaçao behoudt zijn kredietwaardigheid van A- bij S&P. De bijbehorende prognose gaat omlaag van stabiel naar negatief. De negatieve verwachting betekent dat de kans op een lagere rating voor Curaçao is toegenomen.

Photo credit: dronepicr Willemstad Curacao Queen Emma Bridge via photopin (license)

Related Posts

Add Comment