Ook anti-Zwarte Piet demonstratie op Curaçao aangekondigd

Ook anti-Zwarte Piet demonstratie op Curaçao aangekondigd

In het weekend van 17 en 18 november demonstreert de actiegroep ‘Kick Out Zwarte Piet’ (KOZP) in 18 gemeenten en plaatsen tegen de racistische karikatuur zwarte piet. Dat maken de activisten bekend in een persbericht. Ook op Curaçao zal er dit jaar een protest plaatsvinden tegen de traditionele zwarte piet. Op zaterdag 17 november kondigt KOZP een demonstratie aan tijdens de nationale intocht in Willemstad.

De actiegroep heeft een event aangemaakt getiteld ‘Kom in actie voor een inclusieve Sinterklaasintocht op Curaçao’ en roept mensen op het eiland op om aanwezig te zijn. “Wij doen een beroep op alle mensen in Willemstad om op zaterdag 17 november aanwezig te zijn tijdens de jaarlijkse Sinterklaasintocht om een statement te maken voor een inclusief Sinterklaasfeest en een samenleving zonder racisme!”

Related Posts

Add Comment