Protest tegen Zwarte Piet op Curaçao geen succes

Ook anti-Zwarte Piet demonstratie op Curaçao aangekondigd

Foto: Zwarte Piet in NL | Protest tegen Zwarte Piet op Curaçao geen succes

Het door ‘Kick Out Zwarte Piet’ aangekondigde protest tegen Zwarte Piet, tijdens de intocht van Sinterklaas op Curaçao, is geen succes geworden. Welgeteld één Curaçaoënaar protesteerde in Willemstad tijdens de intocht tegen Zwarte Piet. Dat meldt de NOS.

Vooraf had de actiegroep Kick Out Zwarte Piet aangekondigd ook op Curaçao te gaan protesteren, maar het animo daarvoor was heel gering schrijft de omroep. “We moeten op Curaçao ergens beginnen, dus daarom draag ik dit bord” aldus die ene protesteerder die liep met een stuk karton met daarop geschreven: Stop blackface.

Ook opvallend was dat de veelal donkere Pieten dit jaar zwarter geschminkt zijn dan ooit. Er was een handjevol gekleurde pieten mee op de stoomboot van Sinterklaas en de ‘roetveegpieten’ waren nergens te zien.

Related Posts

Add Comment