Ernstige rellen op Curaçao met plunderingen, traangas en waarschuwingsschoten

Ernstige rellen op Curaçao met plunderingen, traangas en waarschuwingsschoten

Op Curaçao zijn er woensdag ernstige ongeregeldheden geweest met plunderingen, rellen, traangas en waarschuwingsschoten. Boze burgers en werknemers van de vuilophaaldienst de straat opgegaan om te demonstreren tegen de regering.

De werknemers van de vuilophaaldienst hadden vanochtend te horen gekregen dat de overheid de helft van het budget van het bedrijf niet aanvult en dat het bedrijf zelf geen geld meer heeft om aan de verplichtingen te kunnen voldoen. Ook moeten ze er zelf op inleveren.

Dit heeft te maken met de eis van Nederland om de overheid in te krimpen als Curaçao steun wil krijgen vanwege de coronacrisis meldt de NOS.

Onder meer een politieauto (FOTO) en vuilnisbakken werden in brand gestoken. In de binnenstad zouden er winkels zijn geplunderd.

Related Posts

Add Comment